Kundeservice for offentlig sektor

Offentlig sektor mottar ofte mange henvendelser fra ulike mennesker. Det er derfor viktig å ha et strukturert system som gjør det mulig gi svar til alle som tar kontakt. I tillegg er alle brukere forskjellige og har ulike forventninger til servicekvalitet. Enkelte mennesker foretrekker mer personlig kontakt, for eksempel med en kundekonsulent. Andre foretrekker å selv finne svar på det de lurer på. Å tilby ulike løsninger til ulike behov er essensielt.

Klassiske og effektive løsninger

E-post er en grei løsning for kunder som kanskje ikke har tid til å ta direkte kontakt med en kundekonsulent, men som likevel ønsker å sende en beskjed. Denne tjenesten gjør det mulig for flere brukere å samarbeide på en og samme innboks, og tilrettelegger for ferdige svar for smidigere tilbakemelding. Et forum eller “Kundo Knowledge” er også gode måter kundene kan finne svar på ofte stilte spørsmål, og kan spare både bedriften din og kundene dine for mye tid.

Kundeservice på sanntid

Noen ganger er det likevel behov for mer tilpassede løsninger. En live chat tillater direkte kontakt med en kundekonsulent i sanntid. Kundene får svar mye raskere og kan stille mer konkrete spørsmål. Et annet alternativ er sosiale medier, som også gir muligheten for å få svar i sanntid, og tillater interaksjon mellom bedrift og kunde.